Buitengewoon goed contact, goed advies, betrokkenheid en begeleiding. We geven hem een Funda schoolcijfer 9,8. Zo’n makelaar moet ook wel een aardig mens zijn. En dat is ie.
We gaan deze makelaar zeker aanbevelen bij vrienden en familie.
Ina en Gejus van Diggele, Hazerwoude.

Communicatie was heel goed. Afspraak is afspraak. Jan Kok is een échte specialist voor duurdere huizen en appartementen. Hoewel duurder als anderen is het de prijs beslist waard. We zullen deze makelaar aan iedereen aanbevelen. Voor service en begeleiding geven we Jan een 10.
Willeke en Ron de Loos, Amsterdam

Het contact met makelaar Jan Kok was uitstekend. Ik geef hem een schoolcijfer 8,8 voor de verkoop van mijn huis. Ik ben zéér tevreden. Mijn eerdere makelaar deed niets. Met Jan Kok ging het heel anders en sneller dan ik had verwacht.
Ria van Veen, Bodegraven

Onze verwachtingen zijn uitgekomen. Jan Kok is een topmakelaar voor het hogere segment. Heel deskundig, vriendelijk en super goed in onderhandelen! We werden goed op de hoogte gehouden van alle contacten via mail maar ook de groeps – whatsapp. Verder is Jan vrijwel altijd telefonisch bereikbaar. Dat is geweldig! Hij komt niet uit onze omgeving maar had zijn huiswerk heel goed gedaan. We geven hem een verdiende 10 voor het gehele project. We zouden deze makelaar zéker aanbevelen bij vrienden of familie.
Philip Jansen en Yvonne Beskers, Nieuw Beijerland.

Contact was uiterst correct en professioneel. Gericht op een verkoop. Huis binnen 4 weken verkocht en dat is snel voor een huis boven een miljoen euro. Ik zou deze makelaar zéker aanbevelen bij vrienden of familie. Jan Kok is een aanrader.
Arnoud en Antoinette van Raak
Montfoort

Als ex-bewoners van je “Steltonhuis” willen we je heel hartelijk bedanken voor je visie, je inspanningen, je raad, je nauwkeurigheid en het prettige contact. Jammer dat we geen huis meer te verkopen hebben. We zouden je gelijk weer als makelaar nemen. Hartelijke groeten uit Gorinchem, Herman en Lia.

Nadat ons huis in Mijdrecht al geruime tijd te koop stond zijn we in contact met Jan Kok van de Koning en Witzier gekomen. Vanaf de eerste ontmoeting hadden wij een goed gevoel. Er werden concrete plannen gemaakt en al snel waren er kijkers voor het huis. Lees meer

Wij vonden het fijn om “op de hoogte” gehouden te worden van alle ontwikkelingen.
Het huis is nu verkocht, dankzij Jan Kok met zijn deskundige aanpak.
De samenwerking was goed en een aanrader voor een ieder die zijn huis wil verkopen in het hogere prijssegment.
Een warme douche voor Jan Kok ;-))

 

Manfred en Tineke Steinbichler
Vreden (D)

Nadat we in mei 2016 een boek hadden uitgegeven over vijf eeuwen geschiedenis van onze boerderij in Wassenaar, waar we zo’n 47 jaar gewoond hadden, kwam het beëindigen van ons verblijf aldaar in het verschiet. Voor het van de hand doen van dit rijksmonument kwamen we bij De Koning&Witzier, vanwege hun expertise inzake omvangrijke objecten. Lees meer

De aldaar werkzame Jan Kok, heeft ons met grote toewijding op alle punten door de procedure geholpen. Eerst natuurlijk de schriftelijke verklaring over tal van aspecten van het onroerend goed. Maar ook maakte hij een advieslijst voor het ‘verkoopgereed’ maken van de boerderij. Hij benadrukte daarbij wel dat het om adviezen ging. Niet alles moest beslist aangepakt worden. In een latere fase vertelde hij ons dat hij nog nooit zo’n lange lijst had gemaakt! Maar ook voor de volgende fase, onze aanstaande verhuizing naar een kleinere woning, bleek deze eerste opruimronde prima voorwerk te zijn.

Ook aan het meteen in het begin genoemde boekwerk, schonk hij de nodige aandacht en hij wist dat we de boerderij alleen wilden overdoen aan kopers met aandacht en respect voor het ‘cultureel erfgoed’. Bij de bezichtigingen zette hij zich er voor in om van dit respect bij de potentiële kopers een indruk te krijgen, en dit aan ons te melden. Ook in de verdere procedure was zijn advies onmisbaar. De verkoop is al met al erg vlot verlopen en  de samenwerking met hem vonden we zeer plezierig en doelmatig.

Albert Niphuis en Marry Nell

Onze bijzondere en moderne bungalow stond al enige jaren te koop bij zowel een lokale makelaar alsook bij de Koning & Witzier, echter zonder enig resultaat. In dat spanningsveld leerden wij Jan Kok kennen, en troffen in hem nu eens eindelijk een makelaar met de visie en de gedrevenheid om toch tot verkoop van ons bijzondere huis te komen. Twee eerdere fotopresentaties werden door Jan als beneden de maat afgewezen en er kwam dus een derde en dit keer met resultaat! Er kwamen zowaar bezichtigingen, en uiteindelijk een koper.
Lees meer

Die koper kwam aanvankelijk met een veel te laag bod, en wij vinden het knap van Jan dat terwijl wij er eigenlijk helemaal niet in geloofden, hij net zo lang volhield tot we tenslotte heel dicht bij de vraagprijs zijn uitgekomen! En ook de samenwerking tussen ons beiden was prima, als wij als verkoper meenden onze poot stijf te moeten houden had hij daarvoor begrip.

Jan Kok opereert in een vakgebied waarin verreweg de meeste van zijn collega’s in elk geval door ons als klungels werden ervaren maar Jan is er één uit duizenden en komt met resultaat!

Richard en Kia Brand
Mijdrecht

Toen wij ons huis in de verkoop wilden zetten, besloten wij in zee te gaan met Jan Kok via De Koning & Witzier. Belangrijke reden voor deze keuze was het brede bereik welke zij door hun visie en aanpak hebben. Dit had ons huis, door de specifieke ligging en ruimte, volgens ons nodig om de juiste doelgroep te kunnen bereiken.
Lees meer

Na een eerste kritische ronde door Jan, compleet met fotopresentatie, bekeken wij onze woning met een andere bril.  Vergeten hoekjes (in onze grote tuin) en kleine oneffenheden werden zichtbaar. Door deze aan te pakken werd ons huis niet alleen meer verkoop klaar,  het was ook een prettige eerste opruimronde met oog op onze eigen verhuizing.

Nog net in de ‘moeilijke tijd’ hebben wij ons huis, na vele bezichtigingen door onze altijd optimistische makelaar,  naar tevredenheid verkocht. Jan Kok was inmiddels kind aan huis,  dit voelde prima en vertrouwd. Nu was het voor ons tijd om te gaan rondkijken. Jan koppelde ons aan een prachtige woning, waar wij nu met heel veel plezier wonen. Wij kijken terug op een intensieve periode met een mooie afloop…

 Stef en Monique Groenendijk, Boskoop

Na wat speurwerk bij makelaars hebben wij contact gezocht met makelaarskantoor de Koning en Witzier voor de verkoop van onze woonboerderij in Woubrugge. Jan Kok werd onze makelaar en daar zijn we tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij mee.
Lees meer

De woning telde tien kamers en drie schuurgedeelten, een binnenplaats en drie duizend meter grond rondom. Geen eenvoudige opgave om daar een nieuwe baas voor te vinden. Het pand was bovendien degelijk, eigenzinnig maar niet luxueus gerenoveerd, zodat het vooral een object zou moeten zijn voor een liefhebber.

Jan Kok kwam bij de eerste kennismaking tot de conclusie dat er wel een en ander nodig was om het geheel verkoopklaar te maken. Hij produceerde vervolgens een lijst met meer dan 42 verbeterpunten! “Less is more” was hierbij vooral zijn lijfspreuk en voor wat betreft de tuin sprak hij de woorden “de koper wil wel zitten maar niet spitten”. We hadden dus veel huiswerk te doen. En zo geschiedde. We hebben alle aanbevelingen overgenomen en dat heeft geleid tot een fantastische presentatie op Funda en in de brochure. Wonderbaarlijk genoeg is Jan Kok niet betrokken geweest bij de eerste rondleiding van de uiteindelijke koper, want die diende zich met nog twee andere middelbare koppels aan tijdens het eerste “OPEN HUIS”.

Daarna heeft Jan weer laten zien wat hij waard is. De koper was iemand die niet over een nacht ijs ging, maar zich aan alle kanten omtrent de bouwkundige staat van het gebouw heeft doen adviseren, maar toch geen eigen makelaar bij zich had. Jan Kok heeft het gepresteerd zoveel vertrouwen bij de koper te verkrijgen dat die kennelijk geen behoefte meer had aan een eigen makelaar. Uiteindelijk kwam alles bij elkaar en is de woning verkocht aan de koper die er nu heel gelukkig mee is. Mooier kon het niet.

Dus hebben wij Jan gevraagd ook de aankoop van onze volgende woning te begeleiden en ook dat is ondanks een narrige verkoper uitstekend gegaan en Jan heeft een goede prijs weten te bedingen. Kortom alom tevredenheid en respect. Bedankt Jan!

OLYVE-Consultancy, Mr C.P. de Klerk, Aarlanderveen, +31 6 27 07 01 97

Deze makelaar geeft goed advies en zijn aanpak is super. Vanaf dag één waren er bezichtigingen. Voor mij werd de woning van mijn vader verkocht die eerder bij een locale makelaar te koop stond (…). Er is goed uitleg en informatie over bezichtigingen werd goed uitgewisseld. Zeer tevreden over onderhandelingen en verkoop!

Hilde Verweij, Culemborg

Jan Kok verkocht voor mij een bouwperceel in Vinkeveen. Jan is een zeer actieve en pro-actieve makelaar die meedenkt met de klant maar ook eigen initiatief toont om tot een goede verkoop te komen. Hij geeft consequent terugkoppeling aan de klant en is erg vasthoudend. Kortom een makelaar die zich onderscheidt van andere makelaars en die ik iedereen kan en zal aanbevelen.

Pieter Jan Stegeman, Amsterdam

Na 12 jaar wilden wij onze monumentale woonmolen in Aarlanderveen verkopen en omdat we destijds de molen via de Koning en Witzier gekocht hadden kwamen we ook nu weer bij hen uit. Lees meer

De uitleg over zijn concept en de aanpak sprak ons zeer aan. Het verkopen van een woonmolen leek ons niet eenvoudig maar Jan Kok was duidelijk in wat er moest gebeuren om de molen verkoopbaar te maken. Hij verzorgde o.a. een prachtige presentatie en kwam met een concreet voorstel voor wat betreft de vraagprijs.

We hadden al snel door dat we een echte specialist hadden ingehuurd. Het aantal bezichtigingen was boven verwachting maar het was wachten op die ene geïnteresseerde die ‘viel’ voor onze woonmolen.

Toen deze zich na een jaar aandiende, heeft Jan zeer professioneel met hem onderhandeld. De potentiële koper werd nadrukkelijk gewezen op de voor- en nadelen van het wonen in een monument. Hij heeft de koper ook terzijde gestaan in het bouwkundig onderzoek van de molen en hij heeft alle bijkomende (wettelijke) bepalingen daarbij helder in kaart gebracht.

Dat ook de prijs voor zowel ons als verkopers als voor de kopers naar tevredenheid was geeft de kwaliteit van Jan als onderhandelingspartner aan.

Voorlopig zullen we geen makelaar nodig hebben, maar mocht zich dit weer aandienen, dan weten wij wie we moeten inschakelen.

 Marcel Veenhuizen en Tjarda Scheltens, Nieuwkoop

Geachte Directie van de Koning & Witzier, Onze woning aan de Meije 217 in Zegveld is verkocht en opgeleverd en wij willen u bedanken voor de inzet van Jan Kok. Wij zijn onder de indruk van zijn buitengewoon enthousiasme, vakkundigheid en geduld. Als makelaar hadden wij ons geen betere kunnen wensen en zullen met veel genoegen aan hem blijven terugdenken.

Nico en Joke Weesjes, Kanis

De Torenlaan 10 is niet alleen een woning in het hogere segment, door de specificatie en eigenschappen is het ook een huis waar er maar weinig van voorkomen in Nederland. Het is een moderne “lage energie woning”, dat speciale eisen stelt aan een makelaar om succesvol verkocht te kunnen worden. Vanuit onze ervaring met eerdere projecten, wisten wij dat Jan Kok zo´n makelaar was. Lees meer

Op de presentatie die hij op zeer professionele wijze had gemaakt, kwam het bijzondere ontwerp van deze woning goed tot zijn recht. De vele bezoeken waren daar het beste bewijs voor! Het aantal bezichtigingen lag dan ook boven het gemiddelde voor dit type huizen. Wij hadden er dan ook alle vertrouwen in dat Jan Kok door zijn unieke manier van werken, ons huis met succes zou verkopen en dat is ook gelukt voor…de vraagprijs!

 Hans en Sonja Peek, Doorn

Ons huis in Boskoop is redelijk snel en goed verkocht. Een belangrijke factor daarbij was de door Jan Kok gemaakte speciale presentatie waarop prachtige afbeeldingen van het huis bekeken konden worden. De aandacht van Jan Kok voor detail liep als een rode draad door het hele verkoopproces, vanaf het eerste tot het laatste moment. Lees meer

Wij werden gedurende de periode dat het huis te koop heeft gestaan met grote regelmaat door Jan Kok geïnformeerd over de stand van zaken, alsmede over de noodzaak van het al dan niet zetten van verdere stappen in het proces. Het contact verliep daarbij altijd in een prettige en toch zakelijke sfeer. Ook wij behoren nu dus tot de tevreden klanten van Jan Kok!

Bert en Tineke Ruitenberg, Reeuwijk

Twee jaar geleden hebben wij onze woonboerderij in Berkenwoude te koop gezet. Lees meer

De makelaar, Jan Kok, heeft er alles aan gedaan om onze woning binnen een redelijke termijn en dito prijs te verkopen. De presentatie zag er zeer professioneel uit en hij besteedde veel tijd aan de bezichtigingen van potentiële kopers.

Daarnaast was hij zeer flexibel en bijna altijd bereikbaar. Het contact met hem hebben wij als zeer prettig ervaren!

Terugkijkend op de afgelopen periode kunnen wij alleen maar zeggen dat wij erg tevreden zijn over deze professionele makelaar!

Marco Westbroek en Hélène van der Have

In 1979 kochten wij ons rijksmonument in het pittoreske Zuid-Hollandse Zwammerdam. Na een volledige restauratie is dit pand ruim 30 jaar ons trotse bezit geweest. Een heerlijk huis waarin wij heel prettig woonden maar gezien ons huis in Amsterdam en Ierland hebben we besloten te gaan verkopen. Via De Koning & Witzier kwamen we in contact met Jan Kok en zijn Verkoop concept. Lees meer

Omdat wij beiden zelf werkzaam zijn in vormgeving en communicatie sloten onze ideeën naadloos aan bij die van Jan, wat resulteerde in een kwalitatieve smaakvolle presentatie.

De website trok veel bezoekers in binnen- en buitenland. Jan Kok presenteerde ons huis aan belangstellenden uit de juiste doelgroep met groot enthousiasme en naar ons idee op een zeer professionele wijze.

Soms werd ons geduld op de proef gesteld. Mede door het optimisme van Jan bleven we vertrouwen hebben in de verkoop van ons pand en na ruim één jaar overhandigden wij de sleutel aan de nieuwe bewoners.

Ton & Anna Bos, Amsterdam

Een aparte woning zoals dat van ons, is bepaald geen gemakkelijke opgave. In de persoon van Jan Kok, hebben wij deze beslist gevonden. De verkoop van onze woning in de hogere prijsklasse in een redelijk onbekend dorp (de Woerdense Verlaat) vergt veel aandacht. Jan gaf ons destijds helder uitleg hierover. Op 15 mei ondertekenden wij de opdracht en vanaf dat moment was er zijn vakkundige aanpak. Lees meer

Hij liet ons o.a. de mogelijkheden zien van professioneel fotograferen. We wisten niet dat we zo’n mooi huis hadden. Begin juni kwamen de eerste geïnteresseerden en per 21 september werd het koopcontract met de kopers getekend. Wij zijn zeer content met de aanpak, de begeleiding en de afwerking door Jan Kok. Voor soortgelijke situaties is hij beslist de specialist.

Clari en Ab Visser

Van zoeken komt vinden… Maar dat zegt nog niets over de tijd die verstrijkt voordat je opgelucht kunt zeggen: dit is het dan. Wij hebben ongeveer 33 huizen bezocht voor het zover was. De woonboerderij die wij uiteindelijk hebben gekocht was het tweede huis dat wij hebben bezichtigd. Het maakte toen op ons direct al indruk. De wijze waarop het op een speciale website werd gepresenteerd was zeer uitnodigend en professioneel.  Lees meer

Ook de wijze waarop de bezichtiging door de makelaar van de verkopers, Jan Kok, werd begeleid maakte op ons een uiterst plezierige indruk. Wij hebben tijdens onze zoektocht met ongeveer dertig verschillende makelaars te maken gekregen en die ervaring stemde bepaald niet altijd tot tevredenheid. Jan Kok behoort wat ons betreft in het topsegment. Dat bleek ook tijdens het onderhandelingsproces en de uiteindelijke afronding van de transactie. Natuurlijk dient de makelaar van de verkoper allereerst de belangen van zijn opdrachtgever maar de wijze waarop dat gebeurt is zeer bepalend voor het uiteindelijk resultaat. Bedankt Jan!

J. Vis en B.J.P. Janssens de Varebeke, Berkenwoude

Wij zijn er van overtuigd dat het verkoopconcept van Jan Kok het beste was voor ons pand. Voor een luxe vrijstaande villa zoals dat van ons weet Jan Kok, onze makelaar, het pand naar waarde te schatten. Hij is daarbij goed gedocumenteerd, weet hoe deze markt functioneert en maakt gebruik van moderne technieken die de verkoopkansen echt verbeteren.

Paul en Ineke Frantsen, Nieuwkoop

Mijn project, drie woningen, een gastenverblijf, garages, paarden boxen, gelegen in het landelijk gebied van de Krimpenerwaard op 1.3 HA grond met vrij uitzicht op weilanden en bossen, stond reeds twee jaar te koop toen ik in de zomer in contact kwam met Jan Kok, makelaar van De Koning & Witzier. Lees meer

Jan Kok is een specialist als het gaat om het verkopen van bijzondere projecten. Zijn aanpak was niet alleen goed maar ook correct, naar mij en naar de zich aandienende potentiële kopers. Hij organiseerde de bezichtigingen zelfstandig. Ook de vragen en opmerkingen gesteld en gedaan kwamen goed aan de orde. Ik ontdekte dat Jan Kok zich zeer goed voorbereide op de bezichtigingen en de potentiële kopers uitmuntend voorzag van alle relevante informatie. Jan Kok heeft zich aan mij gepresenteerd als kundige en betrokken vakman. Mijn project is na een jaar verkocht.

ir. C.J.van Harmelen, Den Haag

Jan Kok hielp destijds bij de verkoop van mijn huis in Haarlem. Het is verkocht voor 2,5 miljoen euro. Na twee jaar met een “gewone makelaar” te hebben gewerkt was de samenwerking met Jan Kok een verademing. Jan Kok heeft rond de 15 a 20 projecten in tegenstelling tot “gewone makelaars” die er vaak 60 of meer hebben. Hierdoor kreeg het project de aandacht die een huis in dit hogere segment nodig heeft. Lees meer

Jan Kok is vrijwel altijd bereikbaar, ik heb bijna nooit zijn voicemail gehoord, hij neemt vrijwel altijd zijn telefoon op. Jan Kok let ook op alle details die veel “gewone makelaars” over het hoofd zien, als niet belangrijk beschouwen of geen tijd voor hebben. En alle details zijn belangrijk want het is het totale plaatje / gevoel wat een huis verkoopt.

Tijdens de prijs onderhandelingen sloeg Jan Kok een goede balans tussen hard onderhandelen en het “goede gevoel” bij de tegenpartij behouden. Meerdere malen hebben wij tot laat in de nacht (ik woon in de USA) overleg gehad.

Een huis in het hogere prijs segment heeft meer aandacht nodig en verwacht dit vaak ook. Dit is iets wat een “gewone makelaar” niet kan geven. Bij Jan Kok krijgt ieder project zijn volle aandacht, dag en nacht, met als primair doel het huis te verkopen.

Mijn huis stond jaren te koop bij een gewone makelaar en nadat Jan Kok erbij betrokken raakte was het binnen zes maanden verkocht.

 Arjan van der Sloot, Vermont, USA

Website by Webroots