Rodenrijseweg 114
2651 AT, Berkel en Rodenrijs

€ 2.650.000 k.k.
10 kamers (5 slaapkamers)
461 m²
3.500 m²
Bekijk op Funda Bekijk website

Op een prachtige woonlocatie nét buiten Rotterdam met een royale tuin, ruime schuur, grote garage en een separaat gastenverblijf. Dat is deze klassieke, vrijstaande villa op een kavel van omstreeks 3.500 m². De woning en tuin bieden veel privacy. Het traditionele huis is degelijk gebouwd met gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Het geheel is zeer goed onderhouden.

Naast de garage voor 4 auto’s is er buiten parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. De tuin is prachtig aangelegd met grasvelden, planten, bosschages en bomen.
Het huis, van origine van 1890 is in 2001 geheel gerenoveerd. Zie voor de indeling de plattegronden.
Een technische omschijving van het geheel:

Algemeen
Het drinkwater wordt kalkvrij gemaakt, met een Aquacell waterontharder, waardoor het water zachter is, apparaten langer meegaan, minder wasmiddelen nodig zijn, en kalkaanslag ontbreekt. Tevens kan met een hydrofoor de waterdruk verhoogd worden.

66 Zonnepanelen leveren per jaar ±13500 kWh, daarnaast wordt er 3300 kWh, 125m3 Gas en ±7m3 stookhout per paar verbruikt (4 personen). Een extra set van 9 zonnepanelen leveren jaarlijks ruim 1500 kWh over de meter van de buren (nr. 112) naar het net. Per saldo wekken we dus 2000 kWh minder op dan we verbruiken.

Met uitzondering van de open houten schuur, zijn de ruimtes voorzien van bewegingsmelders (inbraak) en rookmelders (brand), die aangesloten zijn op een alarmcentrale (abonnement en onderhoud). Verspreid hangen er 9 brandblussers (jaarlijks onderhoud). Buitenverlichting gaat op tijdschakelaars en/of lichtsensors aan en uit.

Woonboerderij
Het klimaat wordt geregeld door 2 Brink Allure luchtverwarmers, 1 voor de bovenverdieping en 1 voor de b.g.g. Tevens wordt de lucht via deze kanalen bevochtigd (HomEvap) als de luchtvochtigheid onder een instelbare waarde komt. Een WTW systeem regelt automatisch de ventilatie van de woning. Een warmtepomp regelt de vraag van de vloerverwarming die als hoofdverwarming in “de Deel (±100m2)” ligt, en als bijverwarming in de rest van de b.g.g. (±100m2), en het warme tapwater via een 500L boiler. Klimaattechnisch is ‘de Deel’ een aparte ruimte, met vloerverwarming; een zelfstandig WTW ventilatiesysteem (fresh-r), en een aparte bevochtiger (HomEvap Direct). Een houtgestookte robuuste Dik Geurts kachel verwarmt de keuken, de overloop en indirect, via het luchtverwarmingssysteem, het huis.

De keuken
De keuken heeft een 5 pits gasfornuis, elektrische magnetron/oven/gril, inbouw Miele vaatwasser, en Quooker als boiler en met aparte kokendwaterkraan. Internet / TV / telefoon / alarm via de kabel. Alarm tevens via GPRS (mobiel/sim) backup. Een kpn aansluiting (koper!) is aanwezig.

Gastenverblijf:
Vanuit de meterkast van de woonboerderij komt hier water, gas, elektriciteit en data. Een ITHO ventilatiebox regelt ventilatie van badkamer en toilet. Een fresh-r wtw regelt ventilatie van de hoofdruimte. Een eigen warmtepomp en 500L boiler voorzien in de verwarming (vloer) en het tapwater van de badkamer.
Het tapwater in het keukenblok komt van een Quooker, ook hier met aparte kookendwaterkraan. Verder beschikt de keuken over inbouw Siemens vriezer, koelkast en vaatwasser, een magnetron (Atag) en tussenbouw Boretti 7 pits gasfornuis met 2 electrische ovens van elk 60cm breed. Via de data aansluiting is hier bedraad internet en dus via google cast tv mogelijk. Dit verblijf is goed geïsoleerd en heeft 2 lessenaarsdaken die voorzien zijn van een sedum (groen) dak.

Centrale houten schuur
Vanuit het Gastenverblijf komt hier water en elektriciteit. De vloer is voorbereid voor vloerverwarming. De ruimte kan hoogstwaarschijnlijk meedraaien op de warmtepomp van het gastenverblijf.

Open houten schuur oostzijde
Vanuit het Gastenverblijf is hier water en vanuit de Woonboerderij elektriciteit. De garagedeuren en het hek achter (noordzijde) zijn te bedienen met een afstandsbediening. Op deze schuur liggen 75 zonnepanelen. Naast deze schuur staat een pomp voor de riolering, waar de gemeente toegang toe moet houden.

Tuin
Is voorzien van vuilwater druppelsystemen (perken) en sproeiers (gras), vanuit een pomp in de vaart in de Zuid-oost hoek. Een instelbare Gardena computer bestuurt deze pomp en de watercircuits.

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met de makelaar Jan Kok op 06 54 907061. Of bezoek ook bijrotterdam.nl

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door ons kantoor opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Verkocht
Jan Kok

Jan Kok

Uw persoonlijk makelaar
De Koning & Witzier Makelaars

Overig Woonaanbod

Bekijk het recente en reeds verkochte aanbod