Rijndijk 71
2394 AD, Hazerswoude-Rijndijk

€ 1.295.000 k.k.
10 kamers (5 slaapkamers)
404 m²
Bekijk op Funda Bekijk website

Monumentale woonboerderij van origine uit 1650. Het betreft hier de hoofdwoning aan de linkerzijde (de kleinere zomerwoning aan de rechterzijde is niet beschikbaar). Goed geschikt voor ruim wonen i.c.m. praktijkruimte, kantoor of atelier. Landelijk in het Groene Hart maar niet afgelegen, niet ver van winkels, scholen, sportieve en sociale activiteiten. Nabij Leiden, Alphen aan den Rijn en de rijksweg A4.

De rietgedekte boerderij biedt 404 m2 woonruimte met totaal 9 kamers waarvan 5 slaapkamers. Daarbij een rietgedekte voormalige paardenstal. Deze kan eventueel gebruikt worden als garage of berging. Er is ook nog een kleine stal. Alles op 3.775 m2 eigen grond waarvan ca. 1.800 m2 eigen weideland. Achter de woning is ook nog 16.359 m2 grasland beschikbaar om eventueel aan te kopen.

Achterzijde op het Zuiden met over een grote afstand blijvend vrij uitzicht o.a. op een molen uit 1627.

Van buiten historisch, van binnen vrijwel nieuw, zeer praktisch ingedeeld en met eigentijds comfort. In 2013-2014 is de woonboerderij gerestaureerd en grotendeels opnieuw gebouwd, maar op zo’n zorgvuldige manier, met liefde voor de historie, dat het zijn predicaat Rijksmonument ook écht verdient.

Geregistreerd Rijksmonument

Het project is een Rijksmonument, onder nummer 21053 als volgt aangemerkt: ‘Boerderij, gepleisterd, uit de 17e eeuw. Rieten wolfsdak, vensters met zesruits schuiframen’.

Binnen valt op hoe antieke details prachtig harmoniëren met een moderne inrichting. Waar vroeger bruine tinten domineerden, zorgen nu heldere kleuren voor licht en sfeer waar je vrolijk van wordt. In de riante woonkamer met open keuken en in de bibliotheek zijn de donkere plavuizen vervangen door meer dan antieke Franse plavuizen in de tinten ‘blanche et jaune’.

In de hal met oude rode plavuizen en in de voorkamer zijn de binten wit, net als het oorspronkelijke plankenplafond in alle beneden vertrekken, terwijl in de woonkamer de onderste binten en de standvinken hun originele kleur hebben behouden. In de vertrekken aan de voorzijde en in de opkamer vindt u bij de deuren, luiken en opgangen de antieke kleur donkerrood. Hier zijn de vloeren van licht, massief hout.

Karakter, ruimte en comfort

In de 140 m2 grote woonkamer in de boerderij is een bibliotheek gecreëerd, die het zitgedeelte optisch separeert van de ’tuinkamer’ aan de achterzijde. De etage is in 2014 opnieuw gebouwd, met vier kamers, een waskamer en een grote en kleine badkamer met aparte toiletten.

De gehele verdieping is voorzien van zachte kwaliteitsvloerbedekking. De schuine daken zijn van binnen afgetimmerd met witte kraaldelen met daarin Velux-ramen met ingebouwde rolhorren en zonwering. In alle ruimten is een indrukwekkend zicht op de balkenconstructie met houten penverbindingen. Op de overloop zijn zeven traditioneel ingebouwde hang- en legkasten en een bergkast met de centrale stofzuiginstallatie.

De luxe van duurzaam wonen

In de woonboerderij zijn in 2013-2014 de wanden, vloeren en daken volgens de laatste normen geïsoleerd. Moderne, stofdichte schroefdakbeplating onder de rieten kap -conform Monumentenzorg voorschriften- bespaart niet alleen veel energie, het is ook veiliger. De premie brandverzekering is vergelijkbaar met die bij een pannendak.

In 2014 is de volledige installatie van elektra, water, gas en riolering vernieuwd. Ook alle sanitair in de boerderij is praktisch nieuw, op het uit 1860 daterende fonteintje na in het toilet in de hal. Het past fraai bij de 49 tulpentegels uit de 17e en 18e eeuw.

Waar dat uit oogpunt van authenticiteit acceptabel was, is dubbel glas toegepast. De vaste verlichting in beide woningen is energiezuinig, in hoofdzaak LED in warm wit. Een deel van de wandcontactdozen is mee geschakeld met de verlichting.

De boerderij heeft voor de voorzijde en achterzijde gescheiden cv-installaties met HR ketels uit 2014. Thermostaatregeling voor alle ruimtes. Onder de Franse plavuizen is in 2014 de vloer vanaf de bodem opnieuw opgebouwd met norm-isolatie en vloerverwarming.

Er is ook een inpandig appartement van circa 75 m2 met eigen sanitair en een kitchenette, bijvoorbeeld voor een au pair of als gastenverblijf.

Bij het bepalen van afmetingen in de boerderij is rekening gehouden met het (later) aanbrengen van voorzieningen zoals een personenlift en het drempelvrij maken van ruimten. Met enkele aanpassingen is volledig wonen op de begane grond goed realiseerbaar.

Tijdloos genieten

Aan de Rijndijk in Hazerswoude is het comfortabel en plezierig wonen in een groene omgeving. Liefdevol aangelegde en onderhouden voor-, zij- en achtertuinen, met onderhoudsarme vijver met zacht stromend water en vlonderterrasje. Moestuin met kweekkasje. En bij de weide een stal, nu in gebruik voor drie geitjes en wat kippen maar aan te passen voor een of twee paarden.

Voorterrein met ruimte voor 4 tot 5 personenauto’s. Op de verkeersluwe Rijndijk is parkeren gratis. Schuin voor uw woning vindt u haltes voor bussen richting Leiden, Alphen aan den Rijn en Boskoop.
Hazerswoude, onderdeel van de gemeente Alphen aan den Rijn, heeft een actief sport- en verenigingsleven. Hoewel dorps van karakter is men hier gewend aan ‘mensen van buiten’. Veel inwoners komen ook van elders.

Bijzonderheden woonboerderij

• 404 m2 woonruimte, op 3.775 m2 eigen grond
• 9 kamers, keuken, grote en kleine badkamer, 3 toiletten, veel bergruimtes
• Totaal gerenoveerd en gerestaureerd in 2013-2014
• 140 m2 woonkamer met een op maat gemaakte bibliotheek van circa 22 m2
• Rieten kappen woning en voormalige paardenstal uit 2014
• Geheel dubbelwandig, nieuwe ramen met dubbel glas, oude ramen enkel glas
• Dubbele HR cv-installatie uit 2014
• Vloerverwarming op begane grond in woonkamer, bibliotheek en keuken
• 5 Velux-ramen in rieten kap, vernieuwd in 2014
• Alle installaties en brandmelders vernieuwd in 2014
• Centraal stofzuigsysteem uit 2014
• SieMatic BeauxArts keuken met apparatuur
• Ruime, droge en koele 17de -eeuwse gewelfkelder, circa 13,8 m2
• Mechanische ventilatie in badkamers en toiletten vernieuwd in 2014
• Buitenlantaarns automatisch geschakeld met tijdklok
• Authentieke, antieke bedstee met deuren zowel in hal als voorkamer
• 17e-eeuwse gemetselde spoel- en pekelbakken
• Eeuwenoude binten en standvinken (beneden)
• Raamluiken binnen en buiten
• Replica van oude rookkast boven
• Overloop met 7 hang-legkasten en bergkast
• Inloopkast met bergvliering
• Antieke lichte Franse plavuizen in woonkamer, keuken en bibliotheek
• Antieke rode plavuizen in hal en toilet beneden met 17e en 18e-eeuwse tulpentegels (49) en antiek Frans fonteintje
• Tussen badkamer en waskamer handige dubbelzijdige kast met korven voor wasgoed en schoon textiel

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met de makelaar Jan Kok op 06 54 907061.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door ons kantoor opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Verkocht
Jan Kok

Jan Kok

Uw persoonlijk makelaar
De Koning & Witzier Makelaars

Overig Woonaanbod

Bekijk het recente en reeds verkochte aanbod