Hoenkoopse Buurtweg 71
3421 GC, Oudewater

€ 1.465.000,-
7 kamers (3 slaapkamers)
328 m²
5.100 m²
Bekijk op Funda Bekijk website

Oudewater is het oudste stadje van Het Groene Hart van Nederland. Het heeft een pittoresk historisch centrum en ligt waar de Hollandse IJssel en de Lange Linschoten samenkomen. Ten zuidwesten van het stadje, in het uitgestrekte polderlandschap ligt -in een stiltegebied- deze prachtige boerderij.

De gemeentelijk monumentale, rietgedekte woonboerderij dateert oorspronkelijk uit ca 1850 en 1900. In 2004 is, met uitzondering van de voorgevel en de kaaskelder- het geheel in stijl herbouwd naar moderne maatstaven – in 2019 aangesloten op het glasvezelnetwerk- De boerderij is te bereiken via een brug met klassiek smeedijzeren toegangshek. Karakteristieke elementen en vakmanschap geven dit object zijn onvolprezen statuur.

Kortom: in deze woning vindt u het karakter van landelijk historisch Oudewater, maar dan met alle luxe en in perfecte staat. In het woongedeelte heeft u een schitterend vrij uitzicht in zuidelijke en westelijke richting. Twee aparte entrees aan de voor- en achterzijde, alsmede twee aparte cv installaties, maken een dubbele bewoning eenvoudig mogelijk.

Voorzijde woonboerderij:
In dit deel heeft u de beschikking over een keuken met bijkeuken, woonkamer, 3 ruime slaapkamers, 1 grote badkamer en een monumentale kaaskelder. Verder zijn er een opkamer en een nog niet ingedeelde zolder aanwezig.

Achterzijde woonboerderij:
Dit in 2007 geheel verbouwde deel kan multifunctioneel gebruikt worden en beschikt over een houtkachel, grote keuken, bar, geluidsinstallatie, beamer, badkamer met douche, dubbel toilet, vloerverwarming en openslaande deuren naar de tuin en hooiberg. Deze ruimte heeft zowel een geïsoleerde vloer en pannendak.

Perceel:
Verrassende opstallen verhogen de aantrekkingskracht van deze locatie.
Zo is er een werkplaats/klusruimte/fietsenstalling met magazijn en zolder.
De grote voormalige varkensstal dateert van 1935 en kan gebruikt worden voor hobby dieren. Tevens vindt u een dubbele garage en carport voor 2 auto’s.
De monumentale hooiberg doet dienst als loungeruimte. Ten westen en zuiden treft u een hoogstam fruitboomgaard met appel-, peren-, pruimen- en walnotenbomen. Aansluitend een siertuin met smeedijzeren rozenboog; mooie bloemenborders en rode beukenhagen. Vanuit de siertuin heeft u een ongeëvenaard weids uitzicht over de polders met een rijke flora en fauna.

Er is ook extra perceel grasland van ca. 17.600 m2 met geriefhout bosje, moestuin huisje en zwart Victoriaans kweekkasje en deze is op verzoek over te nemen / te koop.
De woning bevindt zich op 15 autominuten van Gouda en slechts 30 autominuten van Rotterdam en de stad Utrecht. Heeft u verdere vragen bezoek: I n O u d e w a t e r . n l .
Ambieert u wellicht een bezoek? Verkoopmakelaar Jan Kok is bereikbaar op 06-54907061.
Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door ons kantoor opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Verkocht
Jan Kok

Jan Kok

Uw persoonlijk makelaar
De Koning & Witzier Makelaars

Overig Woonaanbod

Bekijk het recente en reeds verkochte aanbod