Bovenberg 66
2861 BB, Bergambacht

Op aanvraag
14 kamers (9 slaapkamers)
728 m²
13.100 m²
Bekijk op Funda

Comfortabel, luxe en ruim wonen (dubbele bewoning is goed mogelijk) met een uitzicht over het landschap. Waar authenticiteit uit het verleden en modern wonen respectvol samengaan. Dat is de Lindehoeve!

De huidige eigenaren hebben met veel zorg de woning destijds verbouwd en aangepast met als doel het karakter van de monumentale boerderij in stand te houden, of juist weer in ere te herstellen. Daarbij is het geheel nu zo goed mogelijk geïsoleerd. Maar ook zaken zoals dubbel glas, een warmtepomp en zonnepanelen dragen bij aan een goed en economisch klimaat in huis. Voor een groot deel is er ook vloerverwarming.

Advies: bekijk ook de video van deze woning op Funda.

Dit Rijksmonument uit 1640 is vernoemd naar de vier oude lindebomen, die als leiboom zijn gevormd tot een lange volle “haag” met als functie om in de zomer het zonlicht buiten te houden. De luiken op het voorhuis hebben in de zomer eenzelfde taak, maar zijn daarnaast ook in de winter gebruikt om bij strenge kou de warmte binnen te houden. De luiken zijn alle opnieuw vervaardigd, waarbij enkele oude luiken als model hebben gediend.

De grote staldeuren met daarboven de hooiluiken voor de stal en hooizolder zijn behouden. Deze op maat gemaakte eiken deuren zijn gemaakt met de originele paneel constructie met een verwijzing naar de oorspronkelijke stal. In deze ruimte (nu keuken en woonruimte) zijn nog diverse elementen terug te vinden die verwijzen naar de tijd dat er nog koeien stonden. Het karakter is hier ook bewaard gebleven door zoveel mogelijk muren wit te laten, zoals het oorspronkelijk was.

Voorts is voor de stal een constructie opgezet bestaande uit 8 eiken staanders (poeren) die verbonden zijn door horizontale balken. De basis hiervan is via de vide waarneembaar in het hart van de stal. Door het tot aan de nok open te houden is er contact met alle vertrekken in deze ruimte.
Destijds kreeg de boerin bij voorspoed een (sier)- voortuin, die nu nog voor een groot deel zijn originele ontwerp heeft. Ook werd er veelal een moestuin aangelegd, deze ruime moestuin is er nog en er zijn verschillende soorten groente en kruiden te vinden.

Tevens is er een boomgaard waarin diverse laagstam fruitbomen zijn geplaatst, met o.a. verschillende appelsoorten, perenbomen, een blauwe en gele pruim, een kersen-en notenboom.

Het perceel heeft een oppervlak van ruim 13.000 m² omgeven door water. Er is een ontwerp / plan beschikbaar voor de bouw van een paardenstal (of garages). Hiervoor is bij de Gemeente recent een aanvraag ingediend.

Voor internet is een glasvezel aansluiting beschikbaar.

Hebben wij uw interesse gewekt? Bel gerust voor meer informatie. U kunt daarvoor contact opnemen met de makelaar Jan Kok.

Een informatie-toegangsprotocol is van toepassing bij bezichtigingen.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door ons kantoor opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Stille Verkoop
Jan Kok

Jan Kok

Makelaar voor de hogere prijsklasse
De Koning & Witzier Makelaars

Overig Woonaanbod

Bekijk het recente en reeds verkochte aanbod